We zijn geland

We zijn geland in Lilongwe. Op de valreep hebben we nog onze reis van vorig jaar afgemonteerd. Toen fietsten we door noordoost India. We hebben drie filmpjes daarover gemaakt. Deel 1, deel 2, en deel 3.

1 reactie opWe zijn geland

  • Monique en Adrie

    Omdat ik niet weet of jullie je mailboxen kunnen openen, stuur ik dit ook maar via deze weg (dus misschien hebben jullie het nu wel 4x gekregen, sorry in dat geval):

    Ha Carla en Eric,

    Jullie zijn inmiddels bijna drie weken onderweg en volgens jullie schema zitten jullie vandaag (3 november) in Chiwta. Maar als jullie dit lezen dan zijn jullie waarschijnlijk alweer verder. Loopt het nog altijd volgens plan? En hoe ervaren jullie Malawi?

    We denken veel aan jullie en hebben het bijna dagelijks wel over jullie. Adrie kijkt bijvoorbeeld vaak even naar het weer (nog steeds erg warm, he? Maar gelukkig nog geen regen) en ik zit te fantaseren hoe jullie een duik nemen in het meer en hoe jullie binnenkort misschien wel op dezelfde plekjes komen als wij…

    Hebben jullie op zaterdag 16 oktober onze brief bij aankomst nog ontvangen van een aardige jongeman van Avis? Wij werden helaas om 14.15 door de douane gejaagd (we hadden het tot op het allerlaatste moment gerekt). Dus vijf minuten na aankomst van het vliegtuig. Dat vertrok alweer drie kwartier later, vandaar die haast, vermoed ik.
    Daarom heb ik een noodoplossing verzonnen om jullie toch onze brief te bezorgen. De Avisman beloofde met zijn hand op zijn hart om het plastic hoesje met de brief aan jullie te geven, maar is dat ook gelukt?

    Hebben jullie de brief niet ontvangen, dan 1 belangrijke tip: let op als je van Zomba naar Phalombe rijdt. Bij het vliegveldje staat er een bord naar Jali en die afslag is dus nog helder en duidelijk. Maar daarna ging het op de onverharde weg bij ons mis waardoor we 15 km hebben omgereden. Als ik het me goed herinner hebben wij al vrij snel na die afslag naar Jali de bewuste fout gemaakt: ik geloof dat we ergens rechtdoor of schuin links gingen, omdat dit het meest logisch leek. Terwijl we loodrecht naar rechts hadden moeten gaan (wat onlogisch leek want dan was het net of we weer terug naar Zomba reden). Maar achteraf vermoeden we dat we dat toch hadden moeten doen, want voordat er weer een afslag naar rechts kwam die op een doorgaande weg leek, waren we dus 15 km verder in de omgeving van Lulongwe. Wij zijn uiteindelijk te veel oostwaarts (richting het meer) gereden en dat ging ook nog over een vreselijke wasbordweg, dus dat kan ik je niet aanraden. Tenzij je van een extra stoffig ommetje houdt… Stom, stom, hadden we het maar gevraagd en ons kompas veel beter in de gaten gehouden!

    Nou, mochten jullie dit nog lezen voor Mua Mission: vergeet niet in het gastenboek te kijken…
    En hebben jullie bij Mvuu gids Patrick toevallig ook, doe hem de groeten van ons. We denken met veel plezier aan hem terug. Hij is een trouwens een grote fan van voetballer Robben, wat hij nogal grappig uitspreekt.

    Heel erg veel liefs, blijf gezond en blijf genieten, al is het soms misschien ook even afzien.

    Adrie en Monique
    tel. 0031-6-141 92 297

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>