Nieuwe fiets.

Dit jaar rij ik op een nieuwe fiets. Het is het tweede prototype van Koga met riemaandrijving in plaats van met een ketting. Eric heeft vorig jaar het eerste prototype getest en het is hem heel goed bevallen.
We hebben er nu ongeveer 2000 kilometer op zitten en ik ben er helemaal blij mee. Je hebt geen olie meer nodig, dus nooit meer een vieze broek, of als je je handdoek over je fiets gooit om te drogen, nooit meer smeer aan je handdoek. De riem wordt ook niet vies, want er zit geen olie op. Een riem kan niet roesten en hij gaat veel langer mee dan een ketting. Bovendien is hij stiller en je ‘voelt’ hem niet.

Ik rij dit jaar ook voor het eerst met een Rohloff naaf. Ik was eerst bang dat ik niet licht of zwaar genoeg zou kunnen trappen in de bergen omdat je maar 14 versnellingen hebt. Maar ik merk eigenlijk geen verschil. Soms leek het wel alsof het in combinatie met de riem lichter ging dan op m’n oude Koga Worldtraveller met derailleur en ketting. Wat vooral heel fijn is, is dat je kunt schakelen als je stil staat.
De Magura hydraulische remmen zijn ook heel fijn. Ze remmen lekker licht. En de SON naafdynamo en lampje geven geweldig veel licht wat vooral heel fijn is in een land als Malawi waar we soms in het donker moesten fietsen.
En ik ben ook weer heel blij met de 2011 Schwalbe Marathon Supreme banden. Nog niet één lek!

Carla

1 comment to Nieuwe fiets.

 • Ramon Janssen

  Hi Carla & Eric,

  Leuk om jullie avonturen te volgen via deze site.
  Fiets ziet er goed uit! Wat betreft het licht; je schrijft dat je een Son dynamo gebruikt maar wat voor merk verlichting gebruik je? Philips heeft nu ook een krachtige dynamo koplamp geintroduceerd. Deze moeten jullie zeker op jullie volgende reis gaan uitproberen!

  Groeten,
  Ramon

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>