Sponsors

Onze sponsors hebben ons materiaal geleverd. Niet omdat wij zo graag met nieuw spul fietsen (ook al is dat niet erg vervelend), maar enerzijds omdat wij de spullen van de onderstaande merken kennen als betrouwbaar en kwalitatief goed, anderszijds omdat wij nieuwe spullen willen testen voor onze winkel De Vakantiefietser.

Onze hoofdsponsor voor de fietsen is Koga. Nadat Eric al ‘tig’ jaren op een Koga Worldtraveller had gefietst in Sabah, Sarawak, Brunei, Syrië, Turkije, Turks Cyprus, Marokko, Duitsland, België, Lesotho en Hawaii, was hij toe aan een nieuwe fiets. Dat werd dus eerst een nieuwe Koga Worldtraveller en later een Koga Signature met Rohloff-naaf. Nu fietsen Carla en Eric beiden op een Signature prototype met riemaandrijving en Rohloffnaaf.

Onze hoofdsponsor voor de fietstassen en kampeeruitrusting is Vaude. De tassen van Eric waarmee hij al sinds 1996 al rondfietste waren weliswaar nog goed en gebleekt door de zon, maar het werd tijd voor nieuwe. Dat werden voor de waterdichte Trans Alp tassen achter en de World Cycle voor. Bhutan is het land van de draak. In een ver verleden is er in de Paro-vallei een draak geland die daar de eerste mensen heeft neergezet. De Dzongka naam voor Bhutan is ‘Druk Yul’, hetgeen betekent: Land van de Donderende Draak. Omdat zelfs in de vlag van Bhutan een draak is afgebeeld, dragen onze achtertassen een tekening van een draak. Op laatere tochten hebben wij o.a. de Vaude Discover tassen getest.

Door Robijns zijn we gesponsord met Julbo zonnebrillen en Primus Omnifuel, Recta kompas en een Wenger mes. Oh ja, een Suunto horloge met hoogtemeter had ik al.

Voor Schwalbe hebben wij de Marathon XR banden getest en de Marathon Supreme

Als waterfilter heb ik jarenlang het uitstekende Katadynfilter gebruikt. Op deze reis testen wij een MSR miox filter uit.

Voor de winkel testen we allerlei spullen uit. We hebben ze hieronder vermeld. Zijn ze goed dan zullen ze in het assortiment worden opgenomen.

– Black Diamond ION hoofdlampjes
– Bridgedale merinowollen sokken
– Canon EOS 60D digitaal fototoestel
– Cat-eye piepkleine achterlichtjes
– Ciclon 434 hoogtemeter en kilometerteller
– Deuter EHBO tas
– Ergon ergonomische handvatten
– Extran energie tabletten
– Flinterdunne badslippers (superlicht en slechts 3 euro)
– Icebreaker merinowollen shirts
– Julbo zonnebrillen (2 modellen, waarvan een met geslepen glazen)
– Koga Miyata Worldtraveller
– Markill aluminium bidons
– MSR miox waterfilter
– NBT II
– Ortlieb waterzak
– Parktool MTB-3 multitool
– Primus Omnifuel (werkt op gas, diesel, benzine en petroleum!)
– Primus pannetjes solo
– Recta kompas
– Rohner merinowollen sokken
– Rubytec washandjes
– Schwalbe Marathon XR model 2005, 2 inch breed
– Sealskinz waterdichte sokken
– Shimano XT-dualcontrol remmen en derailleurschakelaars
– Therm-a-Rest fleece kussensloop
– Therm-a-Rest Lite matje, 2,5 cm dik
– Vaude Escape regenjasjes
– Vaude Ferret I Ultralight tentje
– Vaude fietsshirts
– Vaude handschoenen en merinowollen sokken
– Vaude microfleece shirts
– Vouwbare mokken
– Wenger survivalmes