Carnaval in november

Carnaval in november

De stad Oruro staat bekend om haar carnaval. Maar dat is maar één keer per jaar, in februari. Zonder enkele verwachtingen op dat gebied plannen we daar een rustdag.

Als we Oruro binnenrijden hebben we al gelijk een prettig gevoel bij die plaats. Een goed onderhouden avenue met in de middenberm moderne carnavaleske beelden lijdt naar het centrum met gezellige nauwe straatjes. Als we op het centrale plein aankomen drinken we een glaasje vers geperst sinaasappelsap bij een van de vele stalletjes. We proeven gelijk een veel gemoedelijkere sfeer als in La Paz, waar het druk, druk, druk is. We worden wel door een aantal mensen gewaarschuwd voor zakkenrollers, dus dat we goed op onze spullen moeten letten.

Als we ’s avonds ergens gegeten hebben, horen we plotseling muziek in de straten. Het blijkt een muziekkorps te zijn met daar achteraan groepen prachtig aangeklede dames die hun rokken wijd laten draaien terwijl ze door de straten dansen op de muziek. Daar weer achter dansen groepen mannen in fantastische carnavalspakken.

Het blijkt een soort van pré-carnaval te zijn. Ze oefenen vast. Erg leuk, want de volgende dag en de dag erna gaat het gewoon door. Er is een grote markt met gerechten uit verschillende regio’s en demonstraties van folkloristische dansgroepen op het plein voor de grote kerk.

Kortom, het is gewoon een beetje carnaval in november in Oruro.

Carla

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>